Gromobrani – uređaji sa ranim startom

HomeGromobrani – uređaji sa ranim startom

TOPBAS

Gromobrani – uređaji sa ranim startom

UREĐAJI SA RANIM STARTOVANJEM „TOPBAS“

Štapna hvataljka sa uređajem za rano startovanje Ionia turskog proizvođača Topbas sa varijantama vremena prednjačenja ΔT =15/40/60 μs. Ionia aktivni  gromobrani su testirani specifičnim procesom kontrole kvaliteta kao što su mehanički, električni i ekološki aspekti i uspešno su prošli sve navedene  testove kvaliteta. Međunarodna sertifikacija validnosti: NFC 17-102. Potpuno kompatibilan sa međunarodnim standardima. Ionia uredjaji sa ranim sartovanjem su izrađeni od visoko kvalitetnog nerđajućeg čelika, dvostruko zaštićeni kako bi urešaj bio efikasan i u teškim vremenskim uslovima kao i u agresivnim okruženjima. Isporučuju se sa jedinstvenim laserski graviranim serijskim brojevima i poseduju priključak za testiranje i kontrolu ispravnosti ( kompatibilan sa Topbas Group Remote Test Module®). Svaki uređaj se testira pre isporuke radi sigurnosti njegove ispravnosti i kvaliteta.

ORBITAL

Gromobrani – uređaji sa ranim startom

UREĐAJI SA RANIM STARTOVANJEM “ORBITAL”

ZERU i COMET  (ESE) uređaji sa ranim startovanjem su originalni proizvodi proizvođača Orbital vrhunskog kvaliteta. Odlika im je veoma kvalitetna završna obrada pa se mogu upotrebljavati u svim agresivnim okruženjima. Uredjaji se mogu testirati I nakon montaže pa je samim tim njihovu ispravnost uvek moguće ispititati. Isporučuju se sa kompletnom dokumentacijom što uključuje sertifikat proizvođača ( sa prevodom od strane sudskog tumača), test nezavisne laboratorije, CE sertifikat kao i garancija proizvođača i kontrolni list od strane distributera. Svaki uređaj se testira pre isporuke ili montaže. ZERU i COMET  (ESE) uređaji sa ranim startovanjem mogu da predvide sve druge elemente i predmete unutar svog zaštićenog opsega u skladu sa radijusom nivoa zaštite tako što presreće udare groma i sprovodi ove udare u zemlju na najsigurnije i projektovane načine. Zeru i Comet ESE grombrani sa ranim startovanjem rade u vezi sa principom stvaranja ION-a pomoću njegovih internih kanala ION GENERACIJE. Sama ova struktura omogućava gromobranu da sprovede udare groma visokog napona u u gromobraniski sistem I uzemljenje, a zatim u zemlju na najsigurniji način.

SCHIRTEC

Gromobrani – uređaji sa ranim startom

UREĐAJI SA RANIM STARTOVANJEM “SCHIRTEC”

SCHIRTEC E.S.E. (Earli Streamer Emission) gromobrani sa ranim startovanjem štite aktivno, u velikoj meri i pouzdano. Unutrašnji jonski generator omogućava gromobranu da presretne i uhvati potencijalno opasan udar groma ranije od Simple Rod Conductors i bezbedno ga uzemlji. Uređaji ovog renomiranog austrijskog proizvođača su izrađeni od viskokvalitetnog nerđajućeg čelika što im garantuje đivotni vek od minimum 20 godina. Svi uređaji poseduju ulaz za fabrički tester pa se njihova ispravnost može testirati u svakom momentu pre i nakon montaže. Isporučuju se u nekoliko varijanti i to S-AM, S-AS, S-A, S-DA, S-DAS u zavisnosti potrebe obejkata i okoline. Uređaji se isporučuju sa kompletnom dokumentacijom i fabričkim garancijama u skladu sa standardom.